In Memoriam Miša Matori aka Miodrag Selaković (1974-2016)

Matori je rodjen na Srpsku Novu Godinu (13.01.1974.) tako da NIJE mogao da pravi rodjendanske žurke, ali je zato vešto sakrivao surlu celoga života bradom i brkovima, mada je ovde uhvaćen bez istih. Na ovoj slici se vozimo na plažu Žanjice 2015.

Matori se pojavio početkom Septembra 1987. (7 razred) u mojoj školi. Moj sadašnji kum, Bojan, me je upoznao sa njim, jer je Matori išao u razred sa mojim kumom i bio novi lik, koji je po mišljenju Bojana, bio pravi čovek za nas, to jest imao iste tripove kao i mi. Nas trojica smo se razišli u srednjoj školi, Matori je otišao u Elektrotehničku Končar (isto ime kao i naša osnovna škola), Bojan i ja u različite gimnazije. Delovalo je kao da smo se razdvojili, međutim potpuno suprotno, još smo se više družili. Na kraju srednje škole, Bojan je otišao u UK, a Matori i ja smo se družili sa drugim Matorim, Borisom, koji je išao u razred sa njima dvojicom u osnovnoj školi.

Matori (oba) i ja smo provodili večeri u Magnumu, klub sa živom rok muzikom, i uživali u sankcijama. Matori je otišao u vojsku, i samo sam ga jednom posetio, jer je većinu vremena taktički proveo na VMA folirajući se. Matori je nizao razne “rekorde” kao što je izvesna Verica “Veverica”, koju je toliko napio, kada ju je priveo u moju sobu, da je doticna povraćkom iscrtala štraftu od mog kreveta do wc šolje. Nakon toga je za doček Nove Godine sa svojom budućom ženom Milijanom, odlučio da se provedu u kolima koja je parkirao na dubokoj zaledjenoj bari, te su ista propala od vibracija i potonula kao i  njihov brak nekoliko godina kasnije.

Matori je izvršio i harakiri u vrhuncu psihičke krize izazvane oboljenjem, ali je preživeo. Milijana ga je navodno ostavila zbog bolesti, ali se Matori super snašao nakon nekoliko godina i oženio Bojanom, koja ga NIJE napustila ni kada je po n-ti put izvukao “sedmicu” na životnom loto-u u vidu raka koji nije uspeo da preživi, ali se zajebano godinama borio i trudio da ga pobedi.

Torima je bio veoma uspešan programer, bio je vodja timova programera i mogao da bira firmu u kojoj će da radi.

“Kome će se dići, kome stati?” – Igra reči Matorog, izgovara se sa italijanskim pre-naglaskom i zvuči kao normalna rečenica na italijanskom jeziku. Uglavnom mu se digla kubura na ovoj slici